Google патентова алтернатива на Kinect

Google подаде заявка за патентоване на технология, която позволява безконтактно управление с помощта на жестове и мобилни устройства. Подобна технология се използва в контролера за движение Kinect, който работи с геймърски конзоли Xbox.

Решението на Google предвижда в качеството на сензор да се използва фронталната камера на мобилното устройство – обикновен телефон, смартфон или таблет, съобщи PatentBolt.

В патентната заявка се описва начин за изпълнение на стандартни задачи с помощта на жестове, вкл. натискане, пускане на програми и др. Всичко това ще става без докосване на самото устройство.


Технологиите за управление с жестове вече навлизат в употреба

Подобна технология за управление вече се използва в смартфоните. Корейската Pantech Vega LTE позволява на притежателя на смартфона с помощта на жестове да отговаря на позвънявания, да прелиства страници от е-книга, да преглежда снимките във фотоалбум или да превключва песни.

Apple също има амбиции да притежава интелектуална собственост върху технологията с жестове. Още през 2010 г. компанията от Купертино подаде подобна патентна заявка.

Коментари по темата: „Google патентова алтернатива на Kinect”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Kinect устройството притежава сензор за дълбочина. Така в някакъв смисъл имаме хардуерна 3D камера, което е доста повече от обработващ софтуер. Така да се каже патентованото от Google е някакво доста по-слабо решение.

Коментар