40 желаещи да станат приемни родители по проекта на М-Тел

40 кандидати са заявили желание до момента да станат приемни родители по проекта на М-Тел „Приеми дете. Създай бъдеще”. В началото на 2012 година телекомът постави началото на кампания в подкрепа на приемната грижа в партньорство с Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика и Държавна агенция за закрила на детето.

В рамките на „Приеми дете. Създай бъдеще” първите сто утвърдени приемни семейства, приели в дома си дете, лишено от родителски грижи, ще получават допълнителна финансова помощ от Мобилтел. Подкрепата ще бъде в размер на 100 лева месечно в продължение на една година за покриване на част от разходите. Приемните родители на  две деца или дете с увреждания ще получават двойна надбавка.

Желаещите да станат приемни родители по проекта могат да подават своите заявления в дирекция „Социално подпомагане” в съответното населено място.

Посланик на добра воля на „Приеми дете. Създай бъдеще” са мъниците от детска формация „Бон-Бон”, които посветиха на инициативата своята песен „Химн на децата” и заснеха специален клип към нея.

по темата: „40 желаещи да станат приемни родители по проекта на М-Тел”

добавете коментар...

  1. Христина

    да, подобни инициативи трябва да се популяризират и да набират последователи, защото каузата да ощастливиш изоставените деца си заслужава.

  2. Наско

    тези създания заслужават да почувстват какво е да имаш родител, браво на хората, които вече са се включили и поздравления затова, че е стартирала подобна инициатива.

  3. Peter

    Taka e. Ако и да е пиар, поне е от полза за някого, най-малкото за изоставените деца на България. Дано повечде компании подкрепят такива смислени благородни каузи!!

  4. Марина

    дано повече семейства станат приемни родители, защото тези деца го заслужават, заслужават да се направи нещо за тях.

Коментар