Електрон Прогрес показва софтуер за телемедицина на CeBIT 2012

Българската високотехнологична компания Електрон Прогрес представя на CeBIT 2012 в Хановер нови продукти за телемедицина под мотото „Да преместваме данни, а не пациенти”.

Във фокуса е специален софтуер, който подпомага придържането на пациентите към назначената им терапия. Решението използва смарт телефони и иновативни интернет технологии.

Множество експерти виждат в телемедицината средство за решаване на три от основните проблеми на модерното здравеопазване – липсата на достатъчно специалисти, увеличаването на броя на пациентите (поради застаряването на населението) и свързаното с него нарастване на разходите.

Електрон Прогрес провежда редица изследвания, свързани с предоставяне на услуги от разстояние. През изминалата година компанията стартира собствена програма за развитие на телемедицински методи за предлагане на здравни грижи и услуги, която е хармонизирана с европейските препоръки, както и с Националната програма за електронно здравеопазване.

Българският щанд на CeBIT в Хановер, Германия е изграден с помощта на Агенцията за малките и средните предприятия. Електрон Прогрес представя страната ни заедно с 25 други български фирми.

Коментар