Apple предлага мир на Samsung и Motorola

Apple излезе с предложение към Samsung и Motorola за прекратяване на патентната война. Условието на Купертино е двете компании да се съгласят да плащат такси за ползване на патентните технологии на Apple в своите устройства.

 

Ходът на Apple е изненадващ, като се има предвид, че досега компанията винаги е следвала политика да не лицензира притежаваните от нея патенти, припомня UnwiredView. Приживе Стив Джобс заяви, че е готов да похарчи всяко едно пени, за да унищожи  Android, която според него е краден продукт.

Според анонимни източници на Dow Jones обаче, патентната война скоро може да приключи. Apple предлага на своите конкуренти да плащат такса в размер на $5-15 за всяко Android устройство, в което се използват патентовани от компанията технологии. Сметките показват, че това са от 1 до 2,5% от приходите.

Засега не е известно дали между трите компании са започнали преговори по „офертата" от Купертино. По-рано се появиха информации, че Apple предлага подобно споразумение на Samsung, но корейският гигант е отказал среща.

по темата: „Apple предлага мир на Samsung и Motorola”

добавете коментар...

  1. mhm

    Хаххахах и от къде накъде ще ви плащат бе смешници, вие на Моторола пък колко трябва да плащате!!! Те Гугъл да не са паднали от луната, нарочно купиха моторола да ви смажат алчните мутри!!!

Коментар