„Машина на времето” насърчава четенето

Кампания „Детективи с машина на времето“ ще насърчава четенето на книги. Тя е продължение на успешната първа инициатива “Читателска щафета с героите на Роалд Дал”, съобщиха организаторите от стартиращия днес сайт “Детски книги”, издателство “Фют” и сайта за книги и четене “Аз чета”.

Целта на кампанията е да предизвика траен интерес и положителни емоции към книгите и четенето у децата, запознавайки ги с приключенията на малките детективи от книгите на немския писател Фабиан Ленк в различни периоди от миналото, с тайнствени загадки и вълнуващи истории.

Щафетата, подобно на първото издание през есента, ще протече под формата на читателско състезание. В него малките участници ще трябва да прочетат четири книги от поредицата “Детективи с машина на времето”, а после да отговорят на таен въпрос по избор за една от прочетените книги.

Малките палавници, приключили с книгите за Читателската щафета, ще трябва да изтеглят специалната форма за участие от сайта на играта, да попълнят необходимите данни, да я удостоверят с подпис на родител, учител или библиотекар и да я изпратят по пощата до 18 май 2012 г.

Организаторите са предвидили и много награди за всички участници. Първите 500 деца, изпратили своята форма за участие, ще получат специални значки с колекционерска стойност, а в края на играта чрез томбола измежду всички участници ще бъде определен и големият победител, който ще получи подарък-изненада. Ще има и няколко специални награди, както и поощрителни книжни и вкусни изненади, обещават инициаторите на кампанията.

Коментар