IBM улеснява прехода към облака

IBM обяви нови сървърни решения, които разширяват възможностите на облачните и аналитични технологии в цялото портфолио на компанията. Клиентите, които използват IBM x86 сървъри, ще могат да преминат към по-интелигентни облачни среди.


Blade Center системите на IBM осигуряват преход към по-интелигентни облачни технологии
 

Новите  предложения включват високо-производителни системи, мрежови и софтуерни продукти за оптимизиране на работата в центровете за данни. С помощта на тези гъвкави и лесни за употреба решения потребителите могат да намаляват разходите и да постигнат по-висока възвръщаемост на инвестициите.

BladeCenter for Cloud (BCFC), например, е интегрирана платформа за виртуализация, която разполага с вградена система за управление и е предварително конфигурирана със сървъри и мрежи. BCFC се захранва от ново поколение системи IBM BladeCenter HS23, които осигуряват 62% повече изчислителна мощ от предишните системи. BCFC позволява на клиентите да използват 20% повече виртуални машини, създавайки оптимална среда за изграждане и внедряване на приложения в облачна среда.

Новото портфолио от x86 изчислителни системи на IBM включва още: System X iDataPlex dx360 M4 – система за центрове за данни, изискващи висока производителност с ограничена площ; System х 3550 M4 – 1U сървър, проектиран за пренос на данни и управление на важни бизнес процеси; IBM Feature On Demand – технология, която позволява на клиентите да активират или отключват функции във фърмуера или софтуера по тяхно желание.

Използването на облачни технологии се очаква да нарасне с над 19% за година, прогнозира IDC в доклада си Worldwide Enterprise Server Cloud Computing 2011-2015. Наскоро проведено проучване на IBM показва, че през последните две години използването на облачни технологии почти се е удвоило от 33% до 60%.

Коментар