vivatel подкрепи наградите на 10-те най-големи държави инвеститори в България

10-те най-големи държави инвеститори в България, за периода от 1992 до 2006 година, бяха отличени с подкрепата на vivatel. Церемонията по награждаването се състоя за първи път у нас на 15 февруари 2007 г. от 19:00 часа в Новотел „Пловдив”. Инициативата се организира от Българската агенция за инвестиции, Банки Инвестиции ПарииОбщина Пловдивв рамките на петото юбилейно Международно финансово изложение Банки Инвестиции Пари от 15 до 17 февруари 2007 г. в палата 7 на Международния панаир в град Пловдив.
„Като млада и динамично развиваща се българска компания за vivatel е чест да поздрави държавите най-големи инвеститори в страната”, каза заместник-главният изпълнителен директор на БТК Бойко Димитрачков. По думите му, увеличаването на обема чуждестранни инвестиции и трайното им установяване у нас ще поощри развитието на икономическия климат в страната и ще насърчи конкуренцията. „Бих искал да пожелая успех на тази инициатива, чиито отличия, вярвам, ще се превърнат в едни от най-престижните у нас”, каза още Бойко Димитрачков.
Сред държавите, номинирани за носители на почетните плакети на 10-те най-големи държави инвеститори, са Австрия, Гърция, Германия, Италия, Холандия, САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Кипър, Белгия и Люксембург, Чехия, Франция, Русия, Испания, Ирландия. Класацията е направена въз основа на данни от Министерството на финансите (1992 – 1998 г.) и Българската Народна Банка (1999 – 2005).
В рамките на инициативата бяха връчени награди и в категориите “Финансов продукт на годината ” и “Най-голям корпоративен дарител от финансовия сектор”.

Коментар