Microsoft пусна новия SQL Server 2012

Microsoft пусна последната версия на платформата за управление на данни  SQL Server 2012. Компанията разкри и допълнителни подробности относно плановете си да представи услуга базирана на Apache Hadoop за Windows Azure.

SQL Server 2012 вече е внедрен от стотици водещи компании в световен мащаб, като Volvo, Revlon, HSN, Sanofi Pasteur, Klout и LG Chemical. Клиентите, избрали платформата на Microsoft, могат да разчитат на услугите на широка екосистема от хардуерни и софтуерни партньори, които създадат уникални решения за управление на данни.

„Нашият бизнес зависи от възможността ни да предлагаме на клиентите си бърза и подробна информация за стотици терабайти данни от социалните мрежи”, каза Дейвид Мариани, вицепрезидент на инженерния отдел в Klout. „С помощта на SQL Server 2012 и интегрираните инструменти за Business Intelligence, ние обработваме огромни обеми от данни почти в реално време", допълни Мариани.

Според Gartner, обемът на данните в световен мащаб нараства с 59% годишно, като между 70% и 85% от данните са неструктурирани. В ангажимента си да свърже свърже SQL Server и BI инструментите, през първата половина на 2012 г. Microsoft ще осигури на ограничен брой потребители възможност да тестват базирана на Apache Hadoop услуга за Windows Azure.

Същевременно, Microsoft ще представи няколко нови решения за съхранение на данни с пускането на SQL Server 2012 в продажба, което се очаква да започне на 1 април. Подобренията са в посока Parallel Data Warehousing и SQL Server Fast Track Data Warehouse.

Според ново изследване на Forrester Consulting за икономическото въздействие на потенциалните ползи от преминаване към SQL Server 2012, потенциална възвръщаемост на инвестициите е в размер на 189% с 12-месечен период на изплащане. SQL Server 2012 е показал рекордни резултати при тестове извършени от Microsoft и нейни партньори, съобщиха от компанията.

Коментар