HP решения подобряват търговското обслужване

Нови технологии на HP позволяват на търговците да подобрят обслужването на клиентите. Решенията бяха показани от компанията на едно от водещите технологични изложения в Европа – EuroCIS 2012, заедно с независими доставчици на софтуер (ISV) като Online Software AG, Cegid и Micros.


ap5000 е първата сензорна POS система на HP, която позволява на търговците да я поставят лесно в съществуващата си среда

Технологиите за POS-терминали и цифрова реклама (Digital Signage) помагат на търговците да създадат атрактивна среда в магазина. Процесорният гигант Intel се присъeдини като партньор на HP с решения за за управление и сигурност.

В демонстрационната зона „Привличане и ангажиране“ HP показа на търговците интерактивно портфолио за цифрова реклама и технологии за мобилност, които заедно позволяват на фирмите да подобрят значително скоростта на привличане и ангажиране на клиенти в магазина.

Зона „Продажба и задържане“ бе посветена на POS приложения, използващи най-вече Micros и Cegid, а в зона „Свързване и запазване“ HP показа как е най-добре да се свърже дейността на търговците – от управление на веригата на доставки до системи за управление на инвентара в цялата инфраструктура на търговците.

В четвърта зона, наречена „Управление и сигурност“, HP в партьорство с Intel демонстрира интеграция на технологията Intel vPro в портфолиото си от решения за търговци, с възможности за отдалечено управление и сигурност.

Сред показаните продукти бяха 42-инчов стенен мултитъч дисплей LD4220tm за цифрова реклама, All-in-One POS система ap5000, конфигурируема търговска платформа HP rp5800, четци на баркодове и таблет HP Slate 2 със софтуер, който позволява на търговците бързо да се нагодят към промяната в поведението на клиентите в магазина.

ap5000 е първата сензорна система на HP, която позволява на търговците да я поставят лесно в съществуващата си среда. POS системата включва процесор, 38-см LCD монитор с интегриран резистивен сензорен екран, допълнителен четец на магнитни ленти и двуредов или 25,4-см дисплей за клиенти.

Коментар