Windows 8 за ARM по пътя на iOS за iPad

Microsoft няма да продава ARM версията на Windows 8 отделно от таблет компютрите, а единствено – инсталирана на тях. Потребителите ще придобиват Windows on ARM (WoA) при същите условия, при които Apple предлага iOS на iPad, съобщи liliputing.com.

Дори и да намерят начин да инсталират новата ОС на съществуващи устройства, потребителите ще се натъкнат на проблеми с драйверите за Wi-Fi, сензорни екрани, графични ускорители и други. В допълнение, разпространението на WoA като самостоятелна ОС ще бъде незаконно.

Не се предвиждат и никакви възможности за инсталиране на втора операционна система, например Android, на таблети с Windows 8. Твърди се, че на разработчиците на хардуер ще бъде забранено да отварят достъпа на потребителите до избор на операционна система, така че нищо друго освен WoA да не се зарежда на таблетите.

по темата: „Windows 8 за ARM по пътя на iOS за iPad”

добавете коментар...

  1. Линукс Торвалдс

    Потребителите се натъкват на проблеми и в законните инстали на МS!

  2. Петручио

    Някои хора бързат да се изкажат, без да са прочели. Хора, има си блогове за тая цел – бълвайте си там простотиите, все пак коментарите се пишат човек като има какво да каже. … Ето го и моя – Майкрософт налучкаха пътя, както винаги – послан от apple и в случая – нейния модел на разпространение на iOS. Ха-ха.

  3. editor

    защо да е подвеждащо заглавието?

  4. анонимно

    Значи става дума за конкретен вид таблети, от определени производители, които ще инсталират WoA. Това вообще не означава, че всички ARM таблети ще бъдат за Windows!!! Заглавието на статията е подвеждащо. Тук говорим за така наречените "заключени таблети" – нищо ново като технология…

Коментар