D-Link с две нови Wireless N точки за достъп

D-Link разшири портфолиото си от безжични точки за достъп с две нови устройства от корпоративен клас, разработени специално за работа в закрити помещения с интензивен мрежови трафик.

Моделите DAP-2310 и DAP-2360 работят в 2.4 GHz обхват и поддържат скорости на трансфер до 300 Mbps, като и двете точки за достъп включват Gigabit Ethernet порт за LAN свързаност.

Устройствата поддържат няколко оперативни режима за оптимизация на производителността при различните сценарии на инсталация, както и приоритизация на трафика за мултимедийни приложения.

Управлението се осъществява през вграден уеб интерфейс, а сигурността е гарантирана от WPA/WPA2 криптиране и базирана на RADIUS автентификация. Поддръжката на множество SSID заедно с VLAN сегментиране позволява водене на гъвкава политика за достъп до определени приложения и от страна на различните потребителски нива в мрежата.

Моделът DAP-2360 се отличава с наличието на PoE порт (Power-over-Ethernet порт за захранване в трудно достъпни места) и бял пожароустойчив корпус.

Двете безжични точки вече са налични в България. От компанията ги препоръчват за приложения в хотели, училища, търговски центрове, летища и университетски кампуси.

Коментар