HP интегрира сигурността в платформа SIRM

HP въвежда интегрирана платформа от решения за сигурност на традиционни, мобилни и облачни среди, която позволява на организациите да прилагат адаптивни защити срещу новопоявили се рискове.

 

HP Security Intelligence and Risk Management (SIRM) запълва празнината между ИТ операциите и сигурността. SIRM е първата ключова цел на HP по отношение на сигурността, откакто миналата година компанията обедини продуктите от ArcSight, Fortify и TippingPoint, които формират групата HP Enterprise Security Products.

"Съвременните атаки са толкова сложни и трудни за идентифициране, че традиционният подход към сигурността просто не може да предостави необходимото ниво познание, за да се подсигури разширената дейност на организацията”, коментира Том Райли, вицепрезидент и генерален мениджър отдел „Продукти за корпоративна сигурност” в HP.

Платформата на HP предлага видимост в различни среди за сигурност, както и свързания с тях "интелиджънс", за да управлява проактивно рисковете, като се започне от приложенията и се стигне до мрежата, както и цялостно ИТ управление, допълни Райли.

С разширяването на своите инфраструктури, организациите се нуждаят от същото ниво на контрол и гаранции за сигурност като тези, с които защитават вътрешните си инфраструктури. Именно това предизвикателство адресира новата платформа на HP.

Досега за компаниите е било на практика невъзможно да дадат точна оценка на нуждите и инвестициите за сигурност. HP разрешава този проблем, като предоставя прозрачност сред активите за сигурност в контекста на бизнес критични системи и процеси. Платформата HP SIRM включва няколко решения:

HP EnterpriseView – предоставя на висшия мениджмънт динамично контролно табло и карта с приоритетните „горещи” рискови точки за бизнеса, обединявайки ИТ операциите и сигурността. Този единен подход позволява на служителите по сигурността бързо да прилагат адаптивни защити.

HP Application Security Monitor (AppSM) – предоставя видимост на ИТ ръководителите по отношение на заплахите за сигурността на приложенията, вкл. мобилните, и съкращава времето, необходимо за осъществяване на мониторинг, като значително намалява скъпоструващото обичайно програмиране.

HP Mobile Application Security – защитава екосистемата от мобилни приложения чрез прецизност на кодовата линия, за да идентифицира потенциални уязвимости за приложения, създадени за устройствата Apple iOS и Google Android.

HP TippingPoint Next-Generation Intrusion Prevention System (NGIPS) – осигурява защита срещу сложните заплахи за приложенията по отношение на платформата HP SIRM. Клиентите могат да се възползват от подобрено блокиране и от по-голям контрол върху приложенията.

HP Cloud Connections Partner Program – осигурява видимост на  потребителската активност в средите „Софтуер като услуга” (Software-as-a-Service: SaaS), като предоставя централизиран поглед и позволява отчитане, което обхваща по подразбиране базирани на облака среди.

HP Compliance Stack – помага на клиентите да гарантират, че физическата, виртуалната и облачната среда отговарят на нормативните изисквания.

Платформата HP SIRM e ключов компонент на пакета HP IT Performance Suite, който помага на бизнеса и администрациите да постигнат т.нар. „Instant-On Enterprise”. Пакетът предоставя цялостен поглед върху ИТ активите, автоматизира ИТ управлението и настройва ИТ производителността да отговаря на специфичните бизнес цели на организациите. 

Коментар