Първият цветен Е Ink четец се предлага и у нас

Първият в света електронен четец с цветен екран от типа „електронна хартия" – jetBook Color на американската компания Ectaco Inc. вече се предлага на родния пазар от Рийдър ООД. Поръчки могат да се правят от сайта на компанията – reader.bg, а доставките са безплатни за цялата страна.


jetBook Color на Etaco Inc. предоставя 9,7-инчов цветен E Ink дисплей

Дистрибуторът на Ectaco ще предложи цена, по-ниска от директните поръчки от сайта на производителя, като устройството ще се доставя напълно оборудвано с оригинални пособия и аксесоари.

jetBook Color представлява преносим цветен електронен четец, с чиято помощ могат да се четат книги, вестници, списания и лични документи. Благодарение на електронното мастило (E Ink) и високата разделителна способност екранът на устройството наподобява истинските хартиени книги. Предимство на подобен екран е, че не уморява очите, тъй като функционира с отразена, а не с излъчена светлина.

Ectaco е лидер в областта на чуждоезичното обучение, а цветният E Ink Triton екран на едноименната компания, с който устройството е оборудвано, спечели наградата на Уол Стрийт Джърнъл за технологична иновация на 2011 г.

Устройството включва функция за изговаряне на глас (Text-to-Speech), модул за разпознаване на реч на няколко езика, машинен превод на цели изречения, технология за разпознаване на ръкописен текст, която в комбинацията с ЕМТ панела позволява на студентите да пишат директно върху екрана на четеца и в последствие преобразува информацията в печатен текст.

jetBook Color притежава и голям набор от училищни и академични ресурси, както и интерактивни курсове по SAT. Към тях влизат още курсове по английска и чуждоезична граматика, Оксфордският речник, гласов анализатор, кръстосан преводач на 180 езика и материали по различни предмети, интерактивна периодична таблица на химичните елементи, математични и счетоводни калкулатори и др.

Е-четецът предоставя 9,7-инчов цветен E Ink дисплей с резолюция 1600х1200, сензорен екран от Wacom, процесор Freescale i.MX508 800MHz, microSD слот за карти и Wi-Fi. Теглото на устройството е 660 грама, а животът на батерията осигурява до 10 000 прелиствания с едно зареждане. Цената на е-четеца е 990 лв., по информация от сайта на доставчика.

по темата: „Първият цветен Е Ink четец се предлага и у нас”

добавете коментар...

  1. до Никола

    Двете неща не са свързани. Като си официален не е задължително да даваш най-добрата цена. Загледай се в айпадите – има и по-евтини оферти от Апком (официалния им). 😉

  2. Никола

    До Иван:

    Странна логика, "прекупвачите" да дават по-ниски цени от "официалните дистрибутори" ??? Нещо не се връзва!

  3. Иван

    Горните са просто прекупвачи, докато тези са дистрибутори:
    http://ectaco-global.blogspot.com/2012/02/jetbook-color-lands-in-bulgaria.html

  4. Георги

    Що чак сега да идва?
    Според мен вече повече от месец се продава в майЕбоок за 920 лв.

Коментар