Ericsson купува част от бизнеса на Technicolor

Ericsson обяви, че подава обвързваща оферта за придобиване на звеното за обслужване на радиотелевизионното излъчване на Technicolor – френска компания с лидерски позиции в сферата на медиите и развлекателната индустрия. Приключването на сделката е обект на одобрение от съответните регулаторни органи.

След придобиването Ericsson ще разполага с близо 900 високо квалифицирани специалисти, както и със системи за излъчване, базирани във Франция, Великобритания и Холандия, които обслужват няколко водещи радиотелевизионни компании.

Ericsson планира да въведе бизнес модел за услуги за управление, който подобрява ефективността и увеличава печалбите на радиотелевизионните компании. Този бизнес модел вече работи успешно за телеком операторите.

Телевизионната индустрия се променя из основи с преминаване към мултиплатформени системи и телевизия по поискване. За Ericsson услугите за управление са един от основните бизнес стълбове и след приключване на сделката обслужването на радиотелевизионното разпръскване ще се подобри с въвеждане на ново ноу хау и излизане на световната сцена.

Коментар