Започнаха продажбите на новия iPad

От днес в 10 страни по света се продава новият iPad. Таблетът на Apple е достъпен в САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Япония, Швейцария, Австралия, Хонконг и Сингапур.

 

Магазините на Apple в тези страни отварят в 8 ч. сутринта местно време, което значи, че австралийците ще се сдобият преди останалите с iPad от ново поколение.

Според Ройтерс, първият притежател на таблета е станал Дейвид Тарасенко, който си е купил бял модел с 64 GB памет и LTE.

По-късно врати отвориха и Apple Store в Сингапур. Цената на iPad варира в различните страни, като традиционно е най-евтин в САЩ. В зависимост от обема на паметта и наличието на LTE модул, таблетът струва между 499 и 829 долара.

Както обикновено, опашките за новия iPad започнаха да се извиват много преди да отворят магазините. Някои „купувачи” бяха там, за да изтъргуват мястото си. Подобни обяви се появиха в онлайн аукциона eBay.

В следващия петък новият iPad ще се появи на пазара в България, както и в повечето европейски страни, според официалната информация от Apple.

Коментар