ЦРУ може да ни следи и чрез пералните

Всяко устройство от т.нар. ера на интернет вещите, било то пералня или съдомиялна, може да послужи за проследяване на хора. Подобни устройства са съкровище за ЦРУ, коментира последните тенденции в технологиите Дейвид Петреус, директор на спец службата.

Според него, включването на битови устройства към интернет, ще опрости значително наблюдението на т.нар. „обекти от интерес”. Петреус смята, че в бъдеще представите за това какво е тайна и какво не е ще претърпят значителни промени, съобщи Wired.

ЦРУ е принудено да се придържа към законовите рамки при проследяване на хора, но определена информация може да се събира свободно – например геолокационни данни. GPS системата в момента се използва от много електронни устройства и за службите не е трудно да получат достъп до данните в нея.

Същевременно, обществеността и в частност правозащитниците се възмущават от това колко лесно може да бъде проследен човек с помощта на неговия мобилен телефон. Дали ЦРУ ще стигне и до пералните машини като средство за проследявяне предстои да видим.

по темата: „ЦРУ може да ни следи и чрез пералните”

добавете коментар...

  1. ФИЛИП

    Има и по-просто решение-купувайте си по-евтини уреди , без всякакви "smart grid" простотии.То и без това на първо време ще ги има само в хай-енд уредите. Да му мислят баровците.Иначе какво ще му каже пералнята ти? С какъв прах переш , и колко са ти мръсни дрехите?Все едно да "хакнеш" телефон със шайба :)))

  2. Иван

    За всичко има решение. Както има кракове на софтуерни програми, така ще има и хардуерни хакове и ще се отвори цяла ниша и бизнес за електронни инженери на свободна практика и на повикване срещу заплащане да модифицират схемите на устройствата на потребители/клиенти.

Коментар