Оригинален наш софтуер зае топ 3 в Google Play

 

Филип Желев сравнява своя успешен продукт с простотата и удобството на кламера
 
Оригинален български софтуер е в топ 3 на безплатните приложения за теглене от Google Play (бившият Аndroid Market).
 
На първо място е Skype, втори по интерес се нарежда BGmaps за Android beta, следван от „Цена на пътуване калкулатор”. Позициите се запазиха в няколко поредни дни.

Калкулаторът е разработка на българския сайт за споделено пътуване vednaposoka.com и неговия създател Филип Желев.

Приложението възниква като услуга в сайта, в който търсещи и предлагащи превоз се уговарят да изминат дадено разстояние с едно превозно средство, като си поделят разходите.

„Цена на пътуване калкулатор” е наличен в магазина на Google от края на миналия месец, като за приблизително две седмици е свален над 6000 пъти.

 

Android приложението е полезно за всеки шофьор или всеки пътник, желаещ предварително да изчисли цената и необходимото гориво за своето пътуване.

"Калкулаторът е изключително лесен за ползване. Работи със всякакви стойности, независимо дали сте на метан, дизел или бензин. От програмна гледна точка приложението е елементарно, но не е задължително нещо да е голямо и сложно, за да бъде полезно – кламера например”, коментира Филип Желев за ТеchNews.bg.

И противно на мнението, че софтуерът трябва да се интернационализира и да се насочи към чуждестранния пазар, той смята, че трябва да има повече софтуер, написан или поне преведен на български език. Най-голямата награда за разработчиците на некомерсиални приложения е когато техните продукти бъдат добре приети и оценени от потребителите, споделиха още от сайта за споделено пътуване.

Даунлод: Цена на пътуване калкулатор

по темата: „Оригинален наш софтуер зае топ 3 в Google Play”

добавете коментар...

  1. Neven Todorov

    Хубаво е, когато хората са ентусиасти.

  2. Birdy

    Много се радвам за този човек и неговия успех. Дано има повече като него

  3. Quazimodo

    Браво на тоя човек, и идеята за сайта е готина. Не ми трябват спътници, но софтуера ще си дръпна. Айде тоя път да се зарадваме на успеха на сънародник, без злобни коментари. Дай боже повече такива предприемачи в тая страна!

Коментар