Panasonic DMP-BDT500 – Blu-ray плейър с интелект

DMP-BDT500 е водещият модел от новата гама Full HD 3D Blu-ray Disc плейъри, изпълнен в тънък и компактен корпус. Устройството има два HDMI входа и четири независими 192 kHz/32-битови цифрово-аналогови аудио преобразувателя (DAC), които осигуряват прецизна аналогова обработка за получаване на 7.1-канален звук. Изключително издържливите, устойчиви на корозия позлатени входове помагат за запазване на високото качество на звука.

Първокласните кондензатори, използвани в модела, намаляват изкривяванията на звука и възпроизвеждат ясни високочестотни и богати басови звуци, а изолаторите потискат вибрациите на корпуса, като намаляват съществено шумовата интерференция и помагат за постигане на звук с най-голяма чистота.

Двата HDMI входа за цифрова обработка на звука могат да създадат идеалната акустична среда за аудио приемника. Към аудио изхода може да се подаде допълнителна мощност, а по-малката интерференция с видеосигнала създава среда за постигане на чист, висококачествен звук от аудио приемника.

DMP-BDT500 идва с VIERA Connect – облак-базирана телевизионна платформа на Panasonic, която осигурява иновативни и напълно персонализирани домашни развлечения. Платформата дава достъп до широк кръг приложения, включително спорт, видео по поръчка, игри и комуникация. VIERA Connect с лекота се свързва с Twitter, Facebook, You Tube и Skype, така че потребителите могат да споделят домашните си развлечения със своето семейство и приятели.

Новият Blu-ray плейър предлага и редица други интелигентни мрежови функции. Такава е DLNA, която улеснява споделянето и забавлението с цифрови снимки, музика и видеоклипове в домашната мрежа. Потребителите могат да преглеждат и ползват запазено на централен сървър медийно съдържание, намирайки се в друго помещение. Благодарение на вградената Wi-Fi система, потребителите получават достъп до VIERA Connect и BD-Live съдържание, без да се налага да свързват плейъра чрез LAN кабел или безжичен LAN адаптер.

За по-лесно и интуитивно ползване Blu-ray Disc плейърът позволява дистанционно управление чрез смартфон. Това дава възможност на потребителите да управляват плейъра чрез потупване и плъзгане по съвместим смартфон. С помощта на клавиатурата на смартфона могат да се въвеждат букви и цифри за търсене на допълнителна информация за развлечения и филми. Моделът има също така тъчпад дистанционно, управлявано с плъзгане на върха на пръстите по него.

Коментар