Младежи влязоха в ролята на мениджъри за един ден

Ученици и студенти от цялата страна влязоха в ролята на мениджъри и висши държавни управници по време на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Единадесетото издание на събитието даде възможност на над 1000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции.

Президентът Росен Плевнелиев даде вчера начало на първия работен ден на младежите, като удари символично борсово звънче и прие своя млад заместник – Полина Неделчева от Технически университет-София. Патронът на инициативата – министърът на финансите Симеон Дянков, бе заместван от Ива Павлова, студент 4-ти курс в Университета за национално и световно стопанство.

По време на еднодневната си визита в организации и институции от всички професионални сфери, младежите се включиха в работния процес, за да трупат бизнес умения и да се запознаят с различни пазарни модели. Младите лидери участваха в практически задачи, в процеса на генериране на идеи и вземане на важни ръководни решения за организацията, която управляват.

Младежите получиха и ценни съвети за кариерното си развитие от гост-лектора проф. Шарла Грифи-Браун, директор на центъра за усъвършенстване на методи за преподаване и учене в университета Пепърдайн, Калифорния, която представи най-новите мотивационни теории за създаване на професионални връзки и споделяне на знанията.

Като част от инициативата „Мениджър за един ден” Джуниър Ачийвмънт България организира и студентската конференция „Летящ старт”, която се провежда днес под патронажа на посолството на САЩ у нас. Студентите ще се срещнат с представители на компании от различни сфери, за да разискват казуси от бизнес практиката, а авторите на най-добрите решения ще преминат професионален стаж във фирмите.

Коментар