Red Hat ще работи за съвместимост с Microsoft

Доставчикът на решения с отворен код Red Hat се присъедини към групата от компании Interop Vendor Alliance, за да осигури взаимодействие на своите продукти с Microsoft среди. Това е поредният Linux играч, който ще работи в посока съвместимост със софтуера на гиганта от Редмънт.

Усилията на Red Hat ще бъдат насочени основно към осигуряване на съвместимост на т.нар. мидълуер софтуер с продуктите на Microsoft, според LinuxInsider. Целта е софтуерът с отворен код, дистрибутиран от компанията, да работи добре и в хетерогенни среди, където Windows играе важна роля.

Влизането на Red Hat в алианса е продължение на работите по осигуряване на съвместимост между JBoss Enterprise Middleware и Windows платформи, започнати преди 18 месеца от Jboss. През април миналата година RedHat придоби JBoss.

Компаниите в Interop Vendor Alliance вече споделят философията за отваряне към комуникации с Microsoft. Неотдавна Novell подписа договор с Microsoft за сътрудничество, чиято цел е да осигури съвместимост между Windows и Linux в хетерогенни среди. И други дистрибутори на Linux се присъединяват към алианса и подписват сделки с Редмънт в опит да увеличат бизнес възможностите си.

Членове на Interop Vendor Alliance са и компании като BEA Software, CA, EMC и Sun Microsystems.

Коментар