Dell назначава топ мениджъри с опит извън РС бизнеса

Компютърният производител Dell, който изпита известни затруднения в последните месеци, назначи ръководен кадър от комуникационния гигант Motorola. Рон Гарикс ще управлява целия консуматорски бизнес на Dell, стана ясно в края на миналата седмица.
Това е поредното назначение, откакто основателят Майкъл Дел се завърна на кормилото на компанията. Гарикс, който беше изпълнителен вицепрезидент в Motorola с ресор поделението за клетъчни телефони, ще се отича в новата си служба директно на Майкъл Дел.
Новоназначеният шеф ще ръководи организация, която обединява всички екипи на Dell за продукти и продажби на консуматорския пазар.
Разочароващите резултати на Dell през последната година доведоха до уволнението на CEO-то Кевин Ролинс. Зад решението на Майкъл Дел да привлече в топ мениджмънта хора извън РС бизнеса, като Гарикс, прозира желанието за търсене на нови таланти и свежи идеи, писа CNET.
Няколко дългогодишни мениджъри на компанията също бяха уволнени или напуснаха с идването на новите попълнения. Като причина за спада през последната година, анализаторите посочват забавяне на реакцията по отношение на клиентската поддръжка и проблеми, свързани с качеството.
Гарикс започва работа в Dell моментално, още тази седмица. По време на престоя си в Motorola той въведе някои много успешни продукти, какъвто например беше телефонът Razr.

Коментар