Windows 8 ще е готова през лятото

Microsoft ще приключи работата по Windows 8 през лятото. Продажбите на компютри и таблети с новата операционна система ще започнат наесен, по-точно през октомври, съобщи Блумбърг.

Софтуерният гигант ще спази обещанието си да поддържа еднакво добре и двете процесорни архитектури – Intel и ARM. Първоначално се очакват над 40 различни устройства с Intel процесори и поне 5 модела на база ARM.

Microsoft е избрала октомври за старт на продажбите, тъй като се надява да привлече повече купувачи на новата платформа в сезона на празниците.

Windows 8 идва с поддръжка на сензорен интерфейс и ще работи на настолни и мобилни компютри, а също така и на таблети. Предполага се, че Microsoft ще обяви точната дата за пускане на новата ОС на партньорско събитие в началото на април.

Според анализатор от Gartner, компанията ще направи всичко възможно Windows 8 да излезе през септември или най-късно през октомври, защото в противен случай производителите няма да съумеят да пуснат компютри с новата ОС в рамките на тази година.

Коментар