Huawei ускорява LTE до 30 Gbps

Китайският гигант Huawei представи нова технология Beyond LTE, която поддържа скорост на предаване на данни 30 гигабита в секунда (Gbps), или 20 пъти повече от днешните комерсиални LTE решения.

Beyond LTE е бъдещето на мобилната широколентова връзка, заявиха в прес съобщение от компанията. В момента мобилните комуникации се развиват с небивали темпове, като новите технологии повишават ефективността на използване на честотната лента и скоростта на достъпа, допълват от Huawei.

Китайската разработка Beyond LTE се отличава както със сериозни конструктивни подобрения на антената и архитектурата на радиочестотното оборудване, така и с усъвършенствани алгоритми за обработка на междинните честоти и многопотребителски MIMO (много входове, много изходи). Всичко това води до по-ефективна експлоатация на мрежата.

По данни на консорциума 3GPP, който разработва стандарти за мобилна телефония, от 2010 година насам Huawei е получила одобрение за 265 спецификации за LTE/LTE-A Core, което е 20% от общия брой.

Коментар