Три смартфон приложения за пътуване

Лесно е да се объркате в град, когато сте за първи път в него. За щастие, вашият смартфон може да ви помогне да избегнете безцелното лутане.

На пазара има множество мобилни приложения, които указват маршрути, намират хотели, поръчват такси и пр. Ето три полезни програми, ако сте решили да пътувате по света.

City Sightseeing зарежда електронен указател за всеки популярен автобусен маршрут, като предлага търсене според текущото местоположение или избран град. Приложението дава подробна информация за избрания маршрут, вкл. за всички интересни места по него и времетраенето.

Остава да изберете датата на пътуването, броя на билетите и да попълните данните за плащане. Ваучерът ще получите по електронната си поща.

MetrO ще ви избави от страха да ползвате обществен транспорт. С това приложение можете да определите най-добрия маршрут от текущото си местоположение в метрото, автобуса, трамвая или влака. Налична е информация за над 400 градове по целия свят.

Едновременно с промяната на маршрута, MetrO ви уведомява за възможните забавяния по пътя. Можете да проверите също за близки ресторанти, паркове, исторически паметници и други забележителности наоколо.

Cabulous пък улеснява поръчката на такси. С един клик ще получите информация за най-близките свободни таксита. Приложението дава информация за номера на диспечерите, за да им позвъните, ако желаете, и да заявите мястото и часа на поръчката.

И не забравяйте да съхраните телефона на таксито, от което сте доволни, за да го ползвате и в бъдеще.

Коментар