LTE смартфони ще залеят пазара

LTE смартфони ще залеят пазара през 2012 година. В търговските мрежи се очакват 67 милиона подобни устройства, което е 10 пъти повече отколкото през миналата година, прогнозира Strategy Analytics.

 

Като основни доставчици ще се наложат Samsung, HTC и Apple, съществен принос ще имат още LG, Nokia и Motorola. Най-голямо потребление на LTE смартфони се очаква в САЩ, където оперира Verizon Wireless, Япония (NTT DoCoMo) и Южна Корея (SK Telecom).

Нито един разумен оператор или производител няма да пропусне възможността да излезе на пазара за комуникации от ново поколение. Производителите ще се надпреварват да предлагат нови LTE модели, отбелязва Strategy Analytics.

Първоначално, ръстът на LTE ще бъде задържан от високите тарифи и цените на устройствата с поддръжка на 4G.

Освен това потребителите ще са объркани в известна степен от техническите характеристики на новите смартфони, които ще станат по-тежки и същевременно с по-малко време за автономна работа. Някои абонати пък ще останат шокирани и от сметките за трафик, смятат анализаторите.

по темата: „LTE смартфони ще залеят пазара”

добавете коментар...

  1. Случаен

    До Мони, я си гледай работата, как ще има технически прогрес и нови технологии без смяна и продажба на нови устройства. Ясно е че инвестициите за разработка на нови устройства ще дойдат от продажбите – от парите на самите потребители. Така че който не може да си позволи да си купува нови джаджи ще ползва стари, но това не означа, че другите по-платежно способни потребители трябва да се съобразяват с бедните, напротив щом имат пари трябва да купуват, защото така се задвижва колелото напред! А бедните винаги ще си ползват по-стари и втора употреба телефони.

  2. Филип

    Следващия път , когато прочетете хвалби от някоя/някои компании колко милиарда били инвестирали в някаква си най-най-нова и модерна технология , се сетете , че те не са благотворителни дружества-ще си го изкарат през носа( и джоба ) на потребителя…поне в началото , а и после.

  3. Мони

    Надпреварват се да икарват модели, и да заменяме стария смарт с нов… вместо да поработят да изкарва по-дълго батерията.. не мога да прежаля старата Nokia, един пра-пра-пра модел, който изкарваше по седмица.

Коментар