Нарастват инвестициите в облачни системи

Пазарът на оборудване за центрове за данни, вкл. за облачни инфраструктуи, бележи 9% ръст през миналата година и възлиза на 8,4 милиарда долара в световен мащаб, по данни на Infonetics Research.

 

В тази категория продукти попадат Ethernet-комутатори, контролери за доставка на приложения(ADC), устройства за оптимизация на работата на разпределени мрежи WAN и др.

Само през четвъртото тримесечие продажбите са нараснали с 15% на годишна база до сумата от 2,36 млрд. долара. Ръстът спрямо предходното тримесечие е 9%.

Лидер в доставките на оборудване за центрове за данни е Cisco, но анализаторите отбелязват, че делът на компанията в трите основни сегмента намалява.

През 2010-та година пазарът отбеляза невероятния ръст от 59%. Увеличението във всички сегменти през миналата година, макар и доста по-малко, се дължи на модернизацията на центровете за данни.

Infonetics Research очаква двуцифрен ръст в сектора през 2012 г., отчитайки увеличаващите се инвестиции в развитие на центровете за данни и облачните системи.

Коментар