Расте интересът към онлайн продажбите с кредит

Възходяща тенденция на покупките онлайн с кредит показаха глобални данни на BNP Paribas. Обемът на стоковите кредити за онлайн стоки на изплащане възлиза на 286 милиона евро за 2011 г. и бележи 12% ръст спрямо предходната година, според статистиката на BNP Paribas Personal Finance за всичките 84 страни, в които компанията развива дейност. Очаква се ръст в сегмента.

„През 2012 ръстът ще бъде 28%, а обемът на предоставените кредити ще достигне 367 милиона евро”, уточни Ралица Захариева, маркетинг мениджър в българския офис на БНП Париба Лични финанси.

Съвместно с Мултирама финансовата институция пусна преди няколко месеца уеб магазин, даващ възможност за онлайн покупка на стоки на изплащане.
„Стартирахме електронен магазин с кредит онлайн, за да улесним хората, които нямат време да пазаруват по конвенционалния начин, както и да улесним хората от по-малките  населени места, където няма на разположение банки и кредитни институции”, обясни Зорница Луканова, мениджър на multirama.bg.

Всички разходи по сключването на договора за кредитиране и доставка на стоката се поемат от компаниите, а оскъпяването възлиза на 1% месечно за потребителя, съобщиха от Мултирама. Има и възможност клиентът да върне стоката в рамките на 10 работни дни, стига тя да е в изряден търговски вид.

Топ 5 на най-желаните продукти за онлайн кредит

  • лаптоп                       44%
  • настолен РС                27%
  • монитор                     13%
  • смартфон                   10%
  • таблет                        6%

Най-ниската сума за кандидатстване за онлайн кредит в multirama.bg е 400 лева, а прагът е до 5000 лева. В рамките на 6 месеца в електронния магазин са кандидатствали над 750 клиенти, и са били финансирани повече от 600 стоки. Данните показват, че най-търсени са лаптопите (44% от всички продажби за периода), следвани от настолните компютри (27%) и мониторите (13%).

Коментари по темата: „Расте интересът към онлайн продажбите с кредит”

добавете коментар...

  1. Nevermind

    Е не е хубаво, обаче, ако нямаш парите на куп каква ти е опцията? Затова трябва да има и такива възможности, що не и онлайн, спестяваш си време и разкарване.

  2. User

    Ако услугата нямаше смисъл, никой нямаше да я предлага. Сега всички са се засили да правят същото.

  3. dio

    Да поръчваме като евопейците ? на кредит ? Не сте добре. Онлине тъгворията е хубаво нещо, но се съвземете кредита не е. И то особенно за играчки като таблет! ужас.

  4. :)

    Идеята е да се живее на кредит! Човека не трябва да има никаква собственост!

  5. почитател

    На кредит, на кредит….. докато ги стигнем американците!

  6. Джина

    Супер е – аз си взех таблет!

  7. Andrey Kovatchev

    Е, щом поемат разходите и доставката, няма какво да му мислим. Така се прави! И въпрос на време е и в България най-после да почнем да поръчваме като европейци.

Коментар