Lenovo отвори магазин за корпоративни приложения

Компютърният гигант Lenovo отвори първия си магазин за корпоративни приложения. Lenovo Enterprise App Shop предлага директно обслужване чрез мобилно приложение, възможности за добавяне и управление на приложенията, както и покупки на едро на по-ниски цени.

Новата услуга значително улеснява достъпа и ползването на приложения за таблети Lenovo и други устройства с Android. Създаден по подобие на потребителските магазини на самообслужване, Lenovo App Shop Manager улеснява крайния клиент, като същевременно намалява разходите за ИТ поддръжка.

Стъпвайки на облачния бизнес модел SaaS (софтуер като услуга), Lenovo App Shop Manager не изисква от клиентите никаква инфраструктура и поддръжка, като така намалява до минимум разходите им.

Lenovo отчита нарастващата употреба на мобилни устройства на работното място и факта, че за компаниите става критично важно да управляват собствените и външни приложения, ползвани от техните служители. Новият магазин е създаден специално за корпоративни клиенти, използва протокола LDAP и поддържа платформа Android.

Една от целите на Lenovo Enterprise App Shop е да улесни разпространението и лицензирането на приложения, като напълно елиминира възможността за неоторизирано инсталиране на програми. Услугите на магазина вече сда достъпни по целия свят.

Коментар