Cloud хостинг – спестете време, пари и нерви

Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg

Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg

Топ тенденциите в технологиите през последните месеци определено са свързани освен с хардуер, най-вече с развитието, създаването и използването на нови облачни технологии. До тук се стигна съвсем очаквано, след като именно новите Cloud системи започнаха да отговарят на непрекъснатите нужди на потребители и бизнес, и след като в наши дни все по-достъпна става свързаността на всеки един от нас.

За бума на облачните технологии в последно време определено имат значение и развитието на новите телекомуникационни мрежи, по-високите скорости, които дават те и най-вече достъпността им. Небивалото развитие на технологията като цяло неминуемо все по-често води до необходимост от лично пространство, което да имаме в световната мрежа, което да се управлява лесно и да е достатъчно гъвкаво, за да отговори на нуждите ни – това е Cloud хостингът.

В България вече има такава услуга и тя се предлага от ICN.BG

Облачният хостинг е нова технология, която до скоро дори не можехме да си представим. Разработката й от българската компания и усъвършенстването в продължение на вече няколко години води до получаването на отлична услуга – напълно достъпна и достатъчно еластична. Cloud хостингът предоставя на потребителя необходимия ресурс на момента, в който той е необходим. С новата облачна технология, която вече е популярна на пазара, крайният клиент решава редица свои проблеми, разчитайки на най-новите технологии. Сред предимствата на услугата са:

Гъвкавост

Потребителят определя в реално време своите нужди, имайки възможност да регулира параметрите на услугата на база на текущото потребление. Преминаването от използване на минимален до максимален ресурс и обратно отнема само няколко минути. Като цяло в нормален работен режим приложенията в една система харчат минимално количество ресурс, но когато е необходимо нещо повече – тогава обикновено идват истинските проблеми. Тук това се решава лесно, а след като потреблението на услугата отново спадне се намалява и капацитетът й, за да няма разхищение – както става обикновено.

Неограничени възможности

Интересното в случая е, че възползвайки се от Cloud хостинга на ICN.Bg, вие на практика разполагате с неограничен ресурс, който само за секунди може да достигне до желания капацитет. Отпадат ограниченията, които иначе биха произтекли, ако имате сървър или ако ползвате обикновена хостинг услуга.

Виртуализация

Голяма част от компаниите отдавна са предприели тази важна и модерна стъпка. Предимствата й са ясни и доказани във времето. Вместо всеки сървър, който ви е необходим да заема физическо място, да изразходва излишна енергия, да има необходимост от поддръжка – много по добре е това да бъде поверено на професионалисти в тази област.

Автоматизация

Системата работи напълно самостоятелно и благодарение на високите си нива на автоматизация са минимизирани всички възможности за грешки, породени от човешки фактор. Cloud хостингът позволява инсталираните приложения на него да разчитат на нови допълнителни ресурси и в случай на нужда, тези ресурси да бъдат активирани автоматично.

Разумно и интуитивно управление на разходите

Cloud хостингът може да спести и не малко пари. Вместо да осигурявате планиран разход за закупуване на голям хостинг пакет или сървър, когато плащате наведнъж – тук можете да разсрочите задълженията си във времето. Освен това нямате фиксирана месечна такса. Много е важно, че потребителят заплаща само това, което е ползвал. С новия модел на плащане – само когато ползвате – можете значително да редуцирате разходите си. По този начин от една страна нямате нужда от вложения (капиталови разходи), а можете да разсрочите задълженията си във времето, като превърнете разходите в оперативни. Така можете да инвестирате свободните пари където трябва, а не в хардуер, който със сигурност няма да ползвате на 100%, или пък може да се окаже недостатъчен.

Контрол

Контролът върху цялата система е изключително лесен, извършва се както автоматично, през уеб интерфейс, така дори и през екрана на вашия мобилен телефон. Във всеки един момент можете да следите необходимата ви информация и да взимате решения относно услугата, която ползвате.

Пестите време

Използването на Cloud хостинг освен пари може да спести и не малко време, тъй като няма да имате нужда от поръчка на скъпи системи, от тяхната инсталация и поддръжка. За това ще се грижат специалисти в тази област, а за вас остава да гледате бизнеса си.

Като всяка нова и модерна облачна технология и Cloud хостингът на ICN.BG ви избавя от много неприятни неща и ви носи не малко плюсове. Благодарение на неговото използване потребителите ще спестят доста от времето и парите си. Новата за България услуга ще даде повече възможности за развитие, като същевременно отговори на най-високите изисквания за сигурност и стабилност на работа.

Коментари по темата: „Cloud хостинг – спестете време, пари и нерви”

добавете коментар...

  1. почитател

    Ние сме клиенти на icn.bg и сме много доволни. очертава се да минем и в клауда. не, нямам проблем, но що да не се похваля като в оня виц.. :))

  2. segovia

    Мерси за статията, много е добра!

  3. Методи Хинев

    Cloud – това е новото име на интернет. И това е бъдещето, всички ще го разберем, просто няма друг начин, при това увеличаване на контент и комуникации. Това се отнася не само за корпорациите, не след дълго и обикновените хора ще полват облака за своите лични нужди съвсем масово!

Коментар