Acer готви ултрабук с корпус от фибростъкло

Acer е поръчал производство на 15-инчов ултрабук с корпус от фибростъкло вместо традиционно използваните пластмаса или алуминий. Изпълнител на поръчката е тайванският производител Pegatron, съобщи digitimes.ocm.

Твърди се, че всеки месец от завода ще излизат по 100 хиляди ултрабука с фибростъкло. Моделите се чакат на пазара през април-май.

Обикновено Acer поръчва по 30-50 хиляди ултрабука месечно. Значително завишената поръчка този път разкрива големите очаквания на компанията към пазара на ултрабуци.

По-рано се появиха информации, че Pegatron ще произведе тази година 18 млн. лаптопа. Възможно е обаче броят им да бъде коригиран, предвид по-големите поръчки от Acer, а вероятно и от други компании.

Очаква се производството на ултрабуци да нарасне значително през 2012 г. Една от причините за това ще бъде новият процесор Intel Ivy Bridge, който ще излезе през април. Първата вълна ултрабуци с него ще залее пазара през Q2, а втората – през Q4 2012, когато пък се очаква новата операционна система Windows 8.

по темата: „Acer готви ултрабук с корпус от фибростъкло”

добавете коментар...

  1. Makedonski

    Mи на мен ми е интересно – чакам win 8 като всеки човек който е в час с технологиите. Който не го вълнува да ходи да чете другаде, кой ви кара да коментирате в техносайт? :)))

  2. :)

    "…през Q4 2012, когато пък се очаква новата операционна система Windows 8" – и какво от това? Възхищавате ли ѝ се?

Коментар