Google пусна услуга за активността на акаунтите

Нова услуга на Google дава на потребителите статистика за активността в техните акаунти. Account Activity показва действията, извършени от потребителя в неговия акаунт за достъп до услугите на интернет гиганта.

Отчетите се генерират веднъж месечно по заявка на потребителя и се доставят по електронна поща. В тях има данни за броя на изпратените и получените писма, както и за ползването на останалите услуги на Google, вкл. YouTube, Picasa и др

Достъпът до статистическа информация ще позволи на потребителите не само да проследяват своите действия, но и да подобрят защитата на акаунтите, пояснява в блога си Google.

Така например, ако статистиката покаже, че е осъществен достъп до акаунта от места, на които потребителят не е бил, или от устройства, които не ползва, това е сериозен сигнал, че акаунтът е компрометиран и се налага смяна на паролата.

Google приканва потребителите да споделят впечатленията си от новата услуга. В бъдеще компанията ще добавя нови функции в Account Activity на базата на обратната връзка от потребителите.

Коментар