Защо хората купуват новия iPad

Ново проучване даде отговор на въпроса защо толкова много хора купуват новия епълски таблет iPad. Ключов в случая е Retina дисплеят с висока резолюция, която превъзхожда формата Full HD, твърди анализаторската компания Baird.

29% от анкетираните в глобално онлайн проучване са заявили, че планират покупка на нов iPad в близките три месеца. От тях 28% посочват като основна причина качеството на Retina дисплея, 26% са привлечени от високата графична производителност на процесора A5X, а 17% отдават предпочитание на поддръжката на мрежи от четвърто поколение, в частност LTE.

46% от настоящите потребители на първия iPad възнамеряват да обновят таблета си, като отново ще изберат марката Apple. Същото планират да направят и 38% от притежателите на iPad 2. Около 42% от хората, които все още нямат опит с таблети, също са заявили желание да си купят новия iPad.

28% от анкетираните пък са заявили, че са готови да жертват покупката на нов ноутбук за сметка на новия iPad. Половината от участниците в проучването твърдят, че няма да отложат покупката на нови електронни устройства, след като се сдобият с iPad.

по темата: „Защо хората купуват новия iPad”

добавете коментар...

  1. Martin

    абе айфон си е айфон… не е само до дисплея…. а гроздето кисело ли е?

  2. 5ko

    В Европа няма да може да се ползва LTE/4G, така че единственото предимство остава дисплеят.

Коментар