Гигабайт мобилен трафик ще поевтинее до 1 долар

В следващите години мобилният трафик на данни ще поевтинeе значително. След осем години 1 гигабайт ще струва само 1 долар на ден, прогнозира Nokia Siemens Networks.

За целта телеком операторите трябва да свършат голям обем работа, в резултат на която клиентите ще могат да съкратят разходите за мобилно предаване на данни, пише The Verge.

По данни на асоциацията GSMA, броят на мобилните абонати в момента възлиза на 6 милиарда. В близките десет години се очаква двукратно нарастване.

Бъдещето развитие на телекомуникационните мрежи е свързано с технологиите за 4G комуникации, които вече започват да проникват по целия свят.

Предстои обаче огромна работа за осигуряване на приемственост между различните поколения технологии. Възможно е през 2020 г. пропускателната способност на мобилните връзки да нарасне 1000 пъти, посочват още от Nokia Systems Networks.

Коментари по темата: „Гигабайт мобилен трафик ще поевтинее до 1 долар”

добавете коментар...

 1. sys guru

  като не можеш да схванеш чети да научиш нещо :)))))

 2. Admin

  мда.

 3. MNSP

  ами значи че това което получаваш сега за 1 месец, ще го имаш на 10 пъти по-ниска цена и ще го консумираш за един ден само,
  т.е. ще консумираш много повече трафик и много по-евтин

 4. penko

  След 8 години – 1 долар на ден за 1гигабайт трафик????
  И сега БГ операторите предлагат по над 1гигабайт мобилен трафик и то за по малко от 20лв на месец /не повече от 50 цента на ден/.
  Какво ще рече новината? – ще поскъпне ли трафика в следващите години и защо?
  Не мога да схвана?

Коментар