AMD обяви партньорство с Green Hills Software

AMD започна партньорство с Green Hills Software – най-големия независим производител на сoфтуер за „вградени системи”. В резултат, операционната система в реално време (RTOS) Integrity вече ще работи и с платформите за вграждане на база AMD APU G-серия ускорени процесори.

Тази комбинация ще създаде високопроизводително и защитено решение за множество приложения, сред които  промишлени системи за автоматично управление, потребителска електроника, мрежово оборудване, устройства за военната и самолетната индустрия и медицинска апаратура, съобщи AMD.

Integrity поддържа многоядрените x86 процесори AMD Embedded G-Series със своята v10.0.2 SMP версия на операционната система. Ускорените процесори за вградени системи от G-серия осигуряват в един енергопестящ чип многоядрен x86 централен процесор и DirectX 11-съвместим графичен процесор от „дискретен клас”.

G-серията APU е създадена за специфичните изисквания на системите за вграждане в крайни устройства и апаратура в строго-регламентирани сегменти като промишлена автоматика, военна и самолетна индустрия и медицинската апаратура.

Integrity е флагманската операционна система в реално време на Green Hills Software, която успешно е внедрена в широка гама крайни продукти, където безопасността и надеждността са с най-висок приоритет. Успехът на системата се дължи на съвременния технологичен дизайн, включващ защита на паметта, защитено отдалечено управление и строго детерминистично отработване на прекъсванията в реално време.

Integrity е сертифицирана по множество стандарти за безопасност, вкл. IEC 61508 (SIL 3) и EN 50128 CENELEC (SWSIL 4), в допълнение към най-високото ниво на защита по общи критерии (IEC 15408), постигано някога за операционна система с промишлено приложение – EAL6+.

Коментар