Твърд диск изпревари по скорост SSD

Ентусиасти постигнаха рекордна скорост на четене на данни от твърд диск, превишавайки дори бързодействието на SSD устройствата (твърдотелни дискове). Екипът на iSoppli не съобщава точната скорост, но е бил достигнат лимитът на стандарна SATA III от 6 гигабита в секунда (Gbps), стана ясно на 1 април.


Чрез специален инструмент скоростта на въртене на шпиндела е увеличена от 7000 rpm на 35 000 rpm

За да ускорят твърдия диск, инженерите използвали електрически инструмент с много бърз двигател, както се вижда на снимката, публикувана в деня на лъжата от 3DNews. Чрез сложни манипулации скоростта на въртене на шпиндела е увеличена от обичайните 7200 оборота в минута (rpm) до 35 000 rpm.

Твърдият диск е работил напълно стабилно при тази скорост в продължениe на няколко минути, твърдят от iSoppli. На следващ етап ентусиастите ще се опитат да повишат стабилността, като решат проблема с прегряването. Едно от възможните решения е тестът да се проведе в хладилна камера :).

по темата: „Твърд диск изпревари по скорост SSD”

добавете коментар...

  1. Валери

    Осите на шпиндела да работят U електромагнитно поле. Тогава те няма да се допират никъде, и това съчетано с двойна вакуум среда може би ще свърши работа в някои случаи. Български инженери преди много години достигнаха над 200 000 оборота/мин. А SSD в близко бъдеще няма алтернатива. В бъдещите компютри няма да има никакви движещи се елементи, части и модули, освен ако не са всичко в едно. Е, това може да се приеме, и като 1, но може и да не е.

  2. .

    Първоаприлка.

Коментар