ВАС разреши на Орбител реклама с пряко сравнение на цени с БТК

Върховният административен съд взе окончателно решение, че Орбител може да използва рекламата за пряко сравнение на цени с БТК, до окончателно решение на спора за сравнителна реклама в България, съобщиха днес от Орбител.
5-членният състав на ВАС, най-висшата инстанция по този спор в България, потвърди решението за 3-членния състав, взето на 13 февруари т.г. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, обясниха от алтернативния телеком.
”Рекламата на Орбител трасира пътя на сравнителната реклама в България – тя е позволена от закона и безспорно е в полза на потребителите. Обективен факт е, че потребителите заплащат по-малко за телефон, когато говорят през Орбител. В тяхна полза е да са информирани, за да могат да направят разумен избор – което е задачата на посочената рекламна кампания на Орбител”, гласи съобщение до медиите, разпространено днес от компанията.
По-рано, КЗК взе решение по жалба на БТК и постанови спиране на рекламата на Орбител с предварително изпълнение. Орбител обжалва пред ВАС решението на КЗК, включително неговото предварително изпълнение. И първото и второто решение на ВАС по жалбата дава право на Орбител да ползва сравнителната реклама до окончателното решение на спора.

Коментар