Рекордни загуби отчете HTC

Тайванският производител на смартфони HTC обяви рекордни загуби за последните 10 години. Чистата печалба на компанията е намаляла със 70% през първото тримесечие на финансовата 2012 г. в сравнениe със същия период на миналата година. Приходите на HTC пък падат с 35%.

По-рано тази годи шефът на финансовия отдел на HTC предупреди, че компанията е избрала неправилна стратегия за пускане на нови продукти. Според него, и формфакторът, и дизайнът на устройствата могат да са по-добри. HTC е получила урок от лошите резултати през първото тримесечие.

За периода януари-март смартфон производителят отчита загуба от $151 млн. „Добрата” новина е, че анализаторите очакваха загуби в размер на $156 млн. за тримесечието. Приходите на HTC през отчетния период възлизат на $2,29 млрд., докато очакванията бяха за $2,41 млрд.

HTC не дава прогнози за второто тримесечие, нито информация за новите устройства, които планира да пусне. Анализаторите възлагат надежди на смартфоните One X, One S и One V да подобрят финансовите показатели на компанията.

Коментари по темата: „Рекордни загуби отчете HTC”

добавете коментар...

  1. .

    Пращат ме в командировки за по няколко дена. Правя снимки на проблемни машини, детайли или друго свързано с работата и ги пращам през смартфона. Проверявам си служебната поща, колегите с които съм се обръщат към мен за наличие на нова информация по служебните пощи. Влизам в интернет и намирам документации на машини и контролери, изтеглям ги и чета. По служебната поща са ми изпращали документации и информация на място там някъде си, където се намирам из региона. Смартфона е спасявал положението да не се разкарваме напразно, когато е имало нужда от информация свързана с работата. Чета през интернет и приложенията новини, гледам през телефона понякога телевизия чрез WI-FI. Имам и GPS, но не го ползвам много, а ми се иска, защото само на открито хваща спътниците, не е много чувствителен. Купих си от най-евтините смартфони, операционна система BADA за да преценя дали устройството е подходящо за мен и какъв ще му е живота при моето ползване. Следващият ми смартфон ще бъде от скъпите на Android. Изтървал съм го няколко пъти и за сега няма проблеми. Смартфона като устройство ми харесва и не мисля повече да купувам обикновени, опростени и евтини телефони.

  2. Pit

    Хубаво е, че има хора на които върши работа смартфона. Значи си струва мъчението да се взираш в екранчето и да навигираш с дебелите пръсти по малките бутончета. Тъчсрийна помага в известна степен, но и много дразни

  3. King

    Извинявам се на Ива и MNSP но смятам че грешите от всякъде. Според мен това че българските мобилни оператори предлагат скъпи тарифи които ограничават възможностите на смартфоните, не ви позволява да усетите ползата от тях. Друг фактор е с какво се занимавате и какво работите. Ако сте на село или работите в магазини като продавач/ка едва ли ще ви трябва, но за бизнес личности които пращането и достъпът до емейл (най-малкото) е важен фактор, то смартфона е едно изключително средство! Да не говорим за останалите функций, като например възможност да провериш банковата си сметка, да провериш закъснения или отменения на влакове/метро, google map, менюто в даден ресторант и какво ли още не. Разбира се хора които живеят в слабо развити градове не биха изобщо ползвали тези услуги, но за човек като мен и много други по света които живетя в добре разбити градове като Лондон например, не биха могли да прекарат и ден без смартфон.
    Нищо лично, просто всичко опира до интереси и нужди най-вече.

  4. косьо

    Ами Евала за телефона от 99лв 🙂
    На някой обаче подобен телефон не би вършил работа.
    Със същата цел защо въобще се развиваме ? Защо ни е развитие на услугите и мрежите ?

    Изключително глупаво е да се каже, че телефоните са само за разговори. Другия път си вземете компютъра с вас да видим колко ще е удобно.

  5. MNSP

    Приветствам мнението на Ива! Смартфоните са недоразумение, при това ужасно скъпо, тъй като вървят със скъпи тарифни планове. Наскоро си взех обикновен, класически телефон – просто за разговори, изключително стилен, с батерия която държи 9-10 дена! Цената – 99 лв.!

  6. Ива

    Супер добра нова, колко още им трябва на хората да разберат, че сегашните смартфони са боклуци без изключения. Всички инвестиции и разработки трябва да се насочат към истински компютри, а телефонните апарати трябва да са евтини, надеждни, компактни и прости с една единствена функция телефон.

Коментар