Ad-Aware Free Antivirus+ защитава от шпиони

LavaSoft пусна нова версия на програмата Ad-Aware Free Antivirus+, предназначена за защита от шпионски софтуер. Програмата открива и унищожава т.нар. адуер и спайуер, които събират информация за потребителя и я предават през интернет.

Ad-Aware сканира компютъра за наличие на инсталирани шпиони и ако открие такива, ги премахва от системата. Базата данни със заплахи се обновява регулярно, благодарение на което Ad-Aware осигурява ефективна защита.

Освен защита от шпиони, програмата включва антивирус, както и панел с инструменти за браузъра, които пазят от зарази при сърфиране в интернет.

Новата версия идва с преработен интерфейс, подобрена защита в реално време, защита преди зареждане на файлове и с режим на игри, в който програмата не издава никакви предупреждения. Добавен е също тулбар за търсене blekko, което премахва спама от резултатите.

Ad-Aware Free  Antivirus+ е достъпна за сваляне и ползване безплатно за всички актуални версии на Windows. Разработчикът предлага и платени версии на своя продукт с по-развити възможности.

Даунлоуд: Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+

Коментар