Google изпреварва Apple по симпатичност

82% от потребителите в САЩ симпатизират на Google, разкри ново проучване за отношението на американците към ИТ компаниите. Над половината (53%) подчертават, че много харесват интернет компанията, сочат резултатите от анкетата на ABC News и Washington Post.

Apple възприемат благосклонно 74% от потребителите. ИТ гигантът от Купертино е много симпатичен на 40% от анкетираните, но не се харесва на 13%, докато при Google този показател е само 9%. Без мнение за Apple са 14% от анкетираните, а за Google – 10%.

Челната тройка по симпатии допълва Facebook. Социалната мрежа се харесва на 58% от потребителите, а цели 28% не я одобряват.

На Twitter пък симпатизират само 34%, докато 36% не харесват микроблогърската мрежа. Останалата една трета от потребителите не разбират смисъла на услугата.

Google и Apple печелят най-много симпатии сред младите и хората с високи доходи. Отчита се търпимост на младежите към Facebook, докато една трета от пенсионерите не виждат нищо добро в тази мрежа.

Проучването установява също така, че Facebook и Twitter са по-популярни сред жените, отколкото сред мъжете. Анкетирани са над хиляда потребители на интернет.

Коментар