Отвориха офертите в търга за е-обслужване

Вчера бяха отворени ценовите предложения на участниците в най-големия търг, финансиран по оперативна програма „Административен капацитет” – „Развитие на административното обслужване по електронен път”.


Комисията по най-големия търг, финансиран от ОП "Административен капацитет", отвори ценовите предложения на участниците (снимка: МТИТС)

Обществената поръчка е разделена на 5 лота:

Лот 1 „Анализ, идентифициране и вписване на първичните администратори на данни и техните услуги в регистрите на електронното правителство";

Лот 2 „Реализиране на приоритетни административни услуги за централната администрация";

Лот 3 „Реализиране на приоритетни административни услуги за общинската администрация";

Лот 4 „Разработване на референтен модел на архитектура за централните администрации и общинските администрации"”;

Лот 5 „Усъвършенстване на портала и доизграждане на системата на електронното правителство във връзка с административно обслужване".

В търга участват водещи компании от ИТ сектора самостоятелно и в консорциуми. Цените на предложените технически решения варират от 1,2 млн. лв. до 4,4 млн. лв. в отделните лотове. В комплексната оценка показателят „Техническа оценка” е с относителна тежест 70, а показателят ”Финансова оценка” – 30.

До оценка на техническите предложения не са допуснати Консорциум "Интрасофт-БН" ("Интрасофт Интернешънъл" АД; "Би Ен Груп БГ" ООД) и Дружество по ЗЗД Обединение "Електронни административни услуги за държавна и общинска администрация" („Браво Инвестмънтс” ООД и „ЕИБ Софт” ООД), поради несъответствие на офертата с предварително обявените условия на възложителя, съобщи МТИТС.  

Проектът „Развитие на административното обслужване по електронен път” цели над 30 ключови регистъра да обменят данни помежду си чрез служебни електронни услуги. Това ще облекчи изключително много гражданите и е от ключово значение за електронното управление. Ще бъдат въведени в експлоатация и 50 електронни административни услуги, предоставяни от Столична община.

Коментар