Професията програмист била най-добра

Професията разработчик на софтуер е най-добрата в света, обяви компанията за наемане на персонал Careercast, базирайки се на резултати от проучване.

За да бъде програмистката професия номер едно допринасят работните условия, осигурени за тази категория специалисти, потенциално високата заплата, зависеща от квалификацията, и други параметри.

По данни на Careercast, разработчиците на софтуер изпитват най-малко стрес в своята професионална дейност. Освен това търсенето на програмисти остава високо от страна на работодателите.

Ценни професии са също специалист по човешки ресурси, или т.нар. HR мениджър, както и експертите по финансово планиране.

Уеб разработчиците са чак на 15-то място в проучването на  Careercast. По данни на британската услуга за намиране на работа CWJobs, IT сферата бележи най-високи темпове на растеж в заплатите през 2011 г.

Към най-лошите професии спадат журналистите в печатни издания и водещите в телевизията. Търсенето на кадри с подобна квалификация намалява, в резултат на развитието на цифровите медии и нарастващата популярност на интернет като източник на информация.

Коментари по темата: „Професията програмист била най-добра”

добавете коментар...

  1. фифи

    Е, не може да се сравни със стреса на инженер, работещ в завод за производство на експлозиви! Мн-о-о-о-го по-лека е работата на програмиста!…

  2. :)

    Незнам дали при програмистите стреса е най-малък

    Тези хора работят по 6 понякога и 7 дни в седмицата и някои буквално си говорят сами 🙂

    Че взимат много пари, взимат ама…

Коментар