IBM въвежда готово ИТ решение PureSystems

IBM обяви експертни интегрирани системи, които ще помогнат на компаниите да намалят разходите за обслужване на своите ИТ инфраструктури. Решението PureSystems представлява предварително конфигуриран комплекс от софтуер и хардуер, готов за пускане веднага след покупката, предаде Блумбърг.


IBM PureSystems представлява предварително конфигуриран комплекс от хардуер и софтуер
 

Клиентите на интегрираната система трябва единствено да я адаптират към особеностите на корпоративните политики за сигурност и да я настроят за взаимодействие с останалото оборудване в ИТ инфраструктурата. IBM твърди, че PureSystems може да бъде пусната при клиента за по-малко от едно денонощие, докато за други ИТ решения са необходими седмици.

Подобни решения предлагат компаниите Oracle (Exadata) и Cisco (UCS и VCE), припомня Forrester Research. Предварително конфигурираният комплекс от хардуер и софтуер може да привлече клиенти, които се двоумят в избора между облачни и физически ИТ решения, коментира анализаторската компания.

По оценки на IBM, около 70% от ИТ бюджета на една компания отива за управление и поддръжка на инфраструктурата. За да намали тези разходи, IBM предлага готови „шаблонни" продукти, подчертава Стив Милс, старши вицепрезидент на корпорацията.

по темата: „IBM въвежда готово ИТ решение PureSystems”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Не разбрах за какво служи тая система дето се интегрира?

Коментар