Samsung ML-3750ND – икономично B2B решение

Samsung предложи на българския пазар нов мрежов лазерен принтер за високи месечни натоварвания. B2B решението ML-3750ND идва с удобен интерфейс за дистанционно управление на разходите за печат в офис или работна група. По данни на производителя, монохромният A4 принтер може да печата до 80 000 страници на месец, като скоростта достига 35 страници в минута (ppm).

Samsung поставя акцент върху рекордно ниската цена на притежание чрез минимизиране на времето и разходите за поддръжка и иновативни технологии за спестяване на тонер, хартия и електроенергия. Тези технологии превръщат принтера и в екологично решение с висока енергийна ефективност и нисък въглероден отпечатък.

“Има две основни направления, по които може да се намали себестойността на печата в мрежова среда. Първото е да се намали разходът на тонер, хартия и електричество, което в принтерите на Samsung се постига благодарение на нов Eco Driver. Другото, което често се подценява, е да се сведат до минимум времето и разходите за поддръжка на устройството. ML-3750ND идва с фирмената ни Anti Paper-Jam технология, благодарение на която принтерът работи практически безотказно. Същевременно с него се предлага софтуерът Easy Printer Manager за дистанционно следене в реално време на работата на принтера. Този софтуер генерира полезни отчети за оперативните му разходи с цел тяхното допълнително минимизиране”, поясни Шакир Ахмедов, мениджър ИТ решения в софийския офис на Samsung Electronics.

За ML-3750 ND есе предлагат висококапацитетни тонер касети за 15 000 страници. Изборът на тези касети намалява себестойността на отпечатано копие и честотата на смяна на тонера. Контролният панел на устройството съдържа Eco бутон, който може да се конфигурира за различни комбинации от опции като печат на до 8 страници в една, двустранен печат и режим Toner Save.

Същевременно от драйвера на принтера потребителят може да зададе необходимото качество на печат и да отстрани ненужните текстове и изображения. Тези промени не се записват в оригиналния документ, а се подават само на принтера, и водят до големи икономии в дългосрочен план. Вграденият в драйвера Result Simulator показва графично точно с колко ще се намалят въглеродните емисии, разходът на електричество, тонер и хартия в резултат на избраните настройки. Така всеки служител в офиса става ангажиран с постигането на максимално икономичен и щадящ природата печат.

ML-3750ND работи по фирмена Anti-Paper Jam технология, която предотвратява празното листоподаване и подаването на повече от един лист хартия. Така случаите на задръстване с хартия са сведени до минимум и на служителите не се налага да отделят време и внимание, за да се справят с тях.

ML-3750ND е разработен за съвременния мрежов офис, в който конфиденциалността на информацията е от ключово значение. Затова Samsung предлага защита на разпечатването на важните документи с PIN код. Принтерът ще отпечата подадения му документ само след въвеждане на съответния PIN код на място от контролния панел.

ML-3750ND е удобно решение и от гледна точка на системния администратор. Практическата липса на Paper-jam проблеми свежда до минимум нуждата от намеса на място за разрешаването им. Администраторът може удобно да следи използването на принтера чрез новия софтуер за отдалечено управление Samsung Easy Printer Manager, който генерира полезни статистики и отчети за неговата работа и поддръжка. В допълнение, администраторът може от едно място да следи работата на всички принтери на Samsung в организацията.

ML-3750ND разчита на процесор с тактова честота 533 MHz и високоскоростен Gigabit LAN, които гарантират бърза обработка  на едновременно подадени към мрежовия принтер тежки задания. Времето до печат на първата страница е само 6,5 секунди, а нивото на шум – под 52dBA в работен режим.

Моделът позволява както икономично разпечатване на оперативни документи, така и висококачествени разпечатки на официални документи върху различни видове носители, специални и по-тежки хартии.
 

Коментар