Служителите на М-Тел даряват средства за „Приеми дете. Създай бъдеще”

Служителите на М-Тел поставиха началото на вътрешна инициатива за подкрепа на социалния проект „Приеми дете. Създай бъдеще”. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата, приели в дома си братчета и сестричета.

Стартът на инициативата беше даден с благотворителния Великденски базар, който телекомът традиционно организира всяка година. Повече от 500 служители взеха участие в него, дарявайки над 4 000 лева за редица благородни каузи. От тях в подкрепа на приемната грижа бяха събрани близо 1 300 лева. По 1 400 лева  ще бъдат дадени на фондация „Искам бебе”, която предоставя консултиране на семейни и несемейни двойки с репродуктивни проблеми, както и на  сдружение „Тацитус” – на родители и специалисти, обединени около център за деца с аутизъм.

Проектът на Мобилтел за популяризиране и подкрепа на приемната грижа в България е включен като кауза в програмата „Дарителство по ведомост”. Събраните суми също ще бъдат предоставени на родителите, приели в дома си братчета и сестричета.

По време на Великденския базар Мобилтел  получи две отличия от фондация „Помощ за благотворителността в България” . Те са за компания с „Най-голям брой индивидуални дарители” и  за  „Най-голяма сума в програмата за дарителство по ведомост” през 2011 година.

Коментар