Microsoft обяви финален System Center 2012

Microsoft пусна финална версия на интегрираното решение за управление на корпоративни ИТ инфраструктури System Center 2012. Софтуерът позволява създаване и управление на виртуализирани среди и облачни услуги.

Достъпността на System Center 2012 беше обявена по време на конференция Management Summit от корпоративния вицепрезидент по сигурността Брад Андерсон. Интегрираният пакет ще улесни разгръщането и използването на частни и хибридни облаци, както и администрирането на хетерогенни изчислителни среди, вкл. на база VMWare, Linux и др.

Софтуерът позволява всеобхватен мониторинг на приложения и услуги и управление на ИТ услугите на предприятията.

В състава на System Center 2012 влизат осем модула: App Controller, Configuration Manager, Data Protection Manager, Endpoint Protection, Operations Manager, Orchestrator, Service Manager и Virtual Machine Manager. В зависимост от своите потребности от виртуализация, потребителите могат да ползват версии Standard или Datacenter.

Datacenter дава право за управление на неограничен брой виртуални машини, което позволява на потребителите да разгръщат свои частни облаци без допълнителни разходи за виртуализация на инфраструктурата и приложенията.

Даунлоуд: Microsoft Private Cloud

Коментар