Виваком отчете ръст на приходите

Общите приходи на Виваком за първите три месеца на годината са нараснали с 2,3%, в сравнение със същия период на 2011 г., и възлизат на 218,7 млн. лв. Печалбата за периода януари-март е 10,25 млн. лв., сочи консолидираният отчет на телекома, публикуван днес.

Компанията отчита над 15% увеличение в приходите от мобилни услуги – до 94,2 млн. лв. Ръстът в този сегмент вече компенсира изцяло спада във фиксирания бизнес, който за първите три месеца на настоящата година отчита 5,6% намаление – до 124.5 млн. лв.

Виваком продължава да се нарежда на второ място сред телекомите у нас по общи приходи и клиенти с над 4 млн. абонати, от които близо 2,3 млн. са потребители на мобилни услуги на оператора, уточняват от компанията.

Мобилните абонати остават със стабилен ръст от 28% на годишна база, като най-сериозно е увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите три месеца на 2012 г. са нараснали с повече от 230% спрямо първото тримесечие на миналата година.

С над 144% са се увеличили и ТВ-абонатите на Виваком, като така компанията остава вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия у нас и третият по абонати доставчик на ТВ-услуга в цялата страна.

Към края на първото тримесечие Виваком разполага с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 151,6 млн. лв., се посочва в отчета.

по темата: „Виваком отчете ръст на приходите”

добавете коментар...

  1. Мила

    Ръста е само на книга, за да се продадат по-добре. Не могат да ни излъжат.

  2. Галя

    Абе ръст. Тая компания е не по-малко измамна. Никой не ги предпочита. Трагедия са.

  3. Az

    Мдам, нормално. Всички разумни хора избягаха от МенТел. Нормално е да отчитат ръст.

Коментар