Windows 8 ще подобри и мобилната сигурност

Нови инструменти в Windows 8 ще позволят на системните администратори да обезпечат сигурността на корпоративни мрежи, вкл. до ниво на собствени мобилни устройства на служителите.

 

Microsoft работи по приспособяване на новата ОС за работа с потребителска електроника, разкрива блогът Building Windows 8. Сисадмините ще могат да настройват политиките за сигурност, да защитават с пароли достъпа на мобилните потребители до мрежите, да блокират достъп и др.

При изключване от сървъра, системата ще изтрива от мобилното устройство ключовете за активация и сертификатите. За повторен достъп до ИТ инфраструктурата ще се налага отново оторизация.

Нарастващата употреба на смартфони и таблети за работни цели накара Microsoft да разработи версия на Windows 8 за устройства с ARM процесор. Изданието Windows 8 RT включва специални версии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote, оптимизирани за сензорни дисплеи.

Същевременно, Microsoft напътства разработчиците как да създават приложения, адаптирани за новия интерфейс Metro, при който програмите са разположени като плочки по десктопа.

Коментар