Американец направи 1 милион рeдакции в Wikipedia

30-годишен американец постави рекорд по брой направени редакции в онлайн енциклопедията Wikipedia. Джъстин Кнап от Индианаполис е автор на 1 милион редакции за последните седем години – средно по 385 на ден или по една на всеки 4 минути.

Високата си активност Кнап обяснява с факта, че е безработен, съобщи британският Телеграф. Направените от него редакции са в сферата на политиката, философията, религията и поп културата.

Рекордът на Кнап бе обявен от основателя на Wikipedia Джими Уолъс. На второ място по активност е Нил Едуардс, който има 620 хиляди редакции. Статистиката сочи, че редакции в Wikipedia правят регулярно около 90 хиляди души.

Коментари по темата: „Американец направи 1 милион рeдакции в Wikipedia”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Вероятно огромна част от редакциите му са просто оправяне на правописни грешки.

  2. не човек а ... редактор

    Това е невроятно. Той освен да редактира, трябва да спи, яде, се…. някакви физиологични нужди. Все пак не е зле и да се къпе.
    Така че средно по 4 минути на редакция не се връзват, защото не го прави 24 часа. Ако го прави 12 часа на ден значи по 2 мин на редакция. И това непрекъснато – една, че две, че три, …. усилни паметни години и така до 7. Нещо не мога да повярвам. По скоро ми прилича на стадо безработни ползващи един и същ усер.

Коментар