Skype видеоразговори вече и за PS Vita

Потребителите на портативната геймърска конзола PlayStation Vita ще могат за първи път да извършват видео разговори. Новата възможност е достъпна чрез версия за PS Vita на популярното приложение Skype.

PS Vita, пусната в началото на 2012 г. от Sony, ще поддържа Skype гласови и видео разговори както през Wi-Fi, така и през 3G мрежи. Потребителите могат още от днес да си свалят безплатно новото приложение от секция Media & Apps на онлайн магазина PlayStation Store.

„С пускане на Skype за PS Vita се приближаваме с още една стъпка до нашата цел: достъпност на Skype видеоразговори на всяка платформа по целия свят”, коментират от разработчика, който е собственост на Microsoft.

Skype за PS Vita работи във фонов режим, като остава в мрежата дори когато потребителят играе или ползва други приложения. При позвъняване, потребителят може да приведе играта в пауза, да отговори на позвъняването и след това отново да продължи да играе.

PS Vita е снабдена с две камери, на предния и задния панел, като потребителят може да превключва между тях по време на Skype позвъняване – така няма да пропусне важно обаждане докато играe или ползва друго приложение.

Коментар