ВМ Финанс Груп инвестира 1 милион лева в софтуер за управление

ВМ Финанс Груп обяви мащабна инвестиция в размер на над един милион лева за закупуване и въвеждане на модерна софтуерна система за управление на работата (Enterprise Resource Planning, ERP)в компаниите от групата. Интегрираното решение Microsoft Dynamics NAV е избрано след демонстрации с реални бизнес процеси.
„Развитието на фирмите ни и увеличеният обем работа, както и необходимостта от навременни анализи и отчетност, бяха причината да предприемем тази сериозна инвестиция. Така ще можем да получаваме бърза и надеждна информация и да обслужваме още по-добре нашите клиенти”, коментира Васил Мирчев, председател на борда на директорите на ВМ Финанс Груп.
Внедряването на системата ще продължи до края на 2007 година и ще обхване всички фирми в групата. Проектът е една от най-мащабните инвестиции, правени от българска компания по внедряването на управленски софтуер, посочиха от ВМ Финанс Груп.
Системата ще позволи на мениджърите на групата да получават по-точна и пълна картина за дейността на фирмите. Софтуерът ще помогне и за  подготвяне на моментални справки, както и за обединяване на дейността на отдели и създаване на единна картина на бизнеса. Системата позволява също интегриране с други софтуерни приложения, като например такива за електронна търговия.
Софтуерът ще обхване всички бизнес процеси, протичащи в отделните звена: продажби, доставка, склад, счетоводство и дълготрайни активи. ERP решението ще включва и функционалност, с помощта на която ще се  консолидират планирането и информацията от всички компании в групата.
ВМ Финанс Груп АД е икономическа група от 11 фирми, действащи в дистрибуцията на бързооборотни потребителски стоки, технологични решения за дома и офиса, рекламно обслужване и издателска дейност.

Коментар